Sharing is caring

Zo zorg je ervoor dat je vriend betrokken is bij je zwangerschap

Jij bent zwanger, dus jij en je vriend verwachten samen een kindje, proficiat! Waar bij jou de zwangerschapshormonen door je lijf gieren, ervaart jouw partner de zwangerschap waarschijnlijk heel anders. Toch is het erg belangrijk je partner zoveel mogelijk bij alles te betrekken, zodat hij zich ook goed kan voorbereiden op het toekomstige vaderschap.

De echo
Neem de toekomstige papa mee naar de echo! We weten dat het af en toe lastig is om echt samen naar de echo te gaan want het kost nu eenmaal tijd. Het is alleen zo belangrijk om dat wel te doen, op die manier weet hij namelijk ook precies hoe het met jullie kindje gaat en kunnen jullie daarna samen fantaseren over op wie jullie kindje zal lijken!

Voelen
Helemaal voelen wat jij voelt, is helaas voor je partner onmogelijk. Want ook al is het niet altijd even fijn om zwanger te zijn, is de connectie die jij nu al hebt met je kindje erg speciaal. Vanaf ca dertig weken kan het zijn dat je kindje begint met schoppen. Vraag je partner om dan eens zijn hand op je buik te leggen, zodat hij dit ook voelt. Daarnaast kan hij ook proberen het hartje van jullie kindje te horen kloppen! Zorg dat hij zijn oor op je buik legt en dat het verder helemaal stil is. Een bijzondere ervaring, om samen te delen!

Zwangerschapscursus
Kies ervoor om, in plaats van alleen, samen naar een zwangerschapscursus te gaan. Naast dat je ontzettend veel leert tijdens zo’n cursus, geeft het jullie beide ook meer zelfverzekerdheid. Het helpt om klaar te zijn voor de bevalling en te weten wat jullie kunnen verwachten.

Namen
Zorg ervoor dat je de namen van je kindje echt samen kiest. Ga er met zijn tweetjes voor zitten en ga puzzelen wat wel en niet bij elkaar past. Vind een van jullie een naam echt niet leuk? Zorg er dan voor dat je je beide aanpast. Niets is vervelender dan dat je niet achter zo’n grote beslissing staat.

Toffe papa
Laat je vriend weten dat hij een toffe papa gaat worden en al is! Geef hem eens een extra complimentje over hoe goed hij het al doet. Laat hem duidelijk weten dat je niet zonder hem kunt. Schrijf een keer een kaartje of lief briefje. Want Lets be honest: met de hormonen van een zwangere vrouw is het voor hem ook niet altijd makkelijk!