Sharing is caring

Zo blijf je fit tijdens je lange werkdagen!

Om fit te blijven tijdens je werk is het goed om te blijven bewegen en te letten op je voeding. Moet je naar je kantoor op de 3e verdieping? Neem de trap in plaats van de lift en loop een blokje om in je pauze. Doe dit bij voorkeur in een groene omgeving, dit is goed voor je doorzettingsvermogen. Neem een lekker tussendoortje mee. Dit kan een notenmix, een doosje rozijnen, gedroogd fruit of bijvoorbeeld volkoren crackers zijn.

Ben je helemaal klaar met dat zitten? Je kan ook staand werken. Op de meeste kantoren heb je ergonomische bureaus die je kunt verhogen. Werk je vanuit huis kun  je een stapel boeken onder je laptop leggen of je laptop op een hoger kastje zetten. Let op! Staand werken is goed voor maximaal 4 uur. Als je toch het liefst zittend werkt kun je een zitbal aanschaffen, hiermee train je je rugspieren. Dit is goed circa 2 uur per dag.

Om je mentaal fit te houden is het goed om aan het begin van je dag een goede dag planning te maken. Blijf in je ritme en neem tussendoor momenten van ontspanning. Hou contact met je collega’s of leer ze nog beter kennen bijvoorbeeld tijdens een lunch in combinatie met een wandeling of een coffeebreak. Het is dus belangrijk dat je pauzes neemt, verdeeld over de dag die ervoor zorgen dat je even weg bent van je beeldscherm. Drink genoeg water, en als je wordt gebeld, sta op en loop even!

Je zult zien dat deze kleine aanpassingen zorgen dat je in betere conditie blijft!