Sharing is caring

Welke dating app werkt het best?

Sinds corona schieten datingapps als paddenstoelen de grond uit. Maar waar kom je nou net die leuke partner tegen met wie jij een toekomst kan opbouwen! De meest bekende datingapp is natuurlijk Tinder, maar er zijn nog zoveel andere datingapps op de markt. Wij zijn dus benieuwd: welke datingapp werkt het best?

Bumble

Bumble lijkt op Tinder. Het concept van swipen naar links of rechts bij foto’s zit erin. Ook is het gebaseerd op geolocatie dus vergeet niet de GPS van je smartphone in te schakelen. In tegenstelling tot veel andere apps geeft Bumble vrouwen wat meer controle. Zodra er een match is tussen een man en een vrouw dan moet de vrouw het eerste bericht sturen. Is er een match tussen twee mensen van hetzelfde geslacht, dan kun je beide het gesprek beginnen.

Badoo

Dit wordt ook wel de Tinder voor jonge mensen genoemd. De meeste gebruikers zijn tussen de 18 en 25 jaar oud. Badoo is een internationaal dating platform met meer dan 300 miljoen gebruikers wereldwijd en is ook erg populair in Nederland. Je kan door gebruikers bladeren, maar je kan ook de gebruikers die in jouw buurt zijn één voor één bekijken.

Hinge

Hinge noemt zichzelf een ‘relatie app’ in plaats van datingapp. De makers gebruiken de slogan: ‘bedacht om weer te verwijderen.’ Ze willen met deze app iets dieper en betekenisvoller zijn in vergelijking met andere dating apps. Op Hinge maak je een profiel aan met foto en informatie over jezelf. Vervolgens krijg je een aantal profielen te zien en start je met het liken van de informatie die je interessant vindt. Je liket dus niet een heel profiel, maar alleen de delen die jou aanspreken. Het algoritme van Hinge bepaalt op basis hiervan wat jij interessant vindt en welke profielen jij te zien krijgt.

Fruitz

Fruitz is een fruitige dating app waarmee je doormiddel van fruit aangeeft naar wat je opzoek bent: een serieuze relatie, onenightstand of een vaste erotische relatie. Zodra je zo’n match hebt gevonden kun je elkaar een berichtje sturen via de app. In de instellingen kun je de maximale afstand tot de profielen en hun leeftijd zelf instellen. 

Breeze

Dit is een app met een unieke insteek. Je hoeft bij deze app weinig zelf te doen. Elke dag krijg je twee mogelijke matches. Je geeft aan of het je wat lijkt. Zo ja, dan laat je weten wanneer je op date kunt gaan. En voila! De date is gepland!

Happn

Deze app matcht je op mensen in je omgeving maar alleen met mensen die vaker op locaties komen waar jij regelmatig komt.  Je komt daardoor eerder in contact met mensen die iets gemeen met jou hebben. Je kan op Happn ‘Charms’ geven, je laat hiermee weten dat je iemand leuk vindt. Jouw match krijgt daar een berichtje over, dat maakt matchen een stuk makkelijker.

Welke dating app staat op nummer 1?

Deze vraag is natuurlijk lastig te beantwoorden. Iedereen zit met een ander doel op een datingapp. Ben jij op zoek naar een serieuze relatie, dan is Hinge de perfecte app voor jou. Heb jij meer behoeft aan een leuke nacht, dan zal je op Fruitz het snelst een gelijkgestemde vinden.

Ongeacht het doel, moeten datingapps vooral leuk zijn. Dus probeer ze eens uit en bekijk welke voor jou het beste werkt. Of, sla de apps helemaal over en ga er lekker op uit. Buiten de kroeg kun je namelijk ook heel wat leuke mensen ontmoeten op een hobby of in het park.