Sharing is caring

We mogen weer!


Het is weer september. De vakantie is helaas voorbij, de kinderen gaan weer naar school en jij zit straks weer op het werk. Een goede planning is noodzaak. Wanneer ga je wat doen? En niet onbelangrijk, heb je nog tijd voor sport? 

Zo’n 30% van de Nederlandse bevolking staat niet te springen om weer aan het werk te gaan. Voornaamste reden? Stress, goed plannen en weinig tijd voor jezelf. Dat is natuurlijk helemaal begrijpelijk, maar hoeft gelukkig niet zo te zijn. Hier een aantal tips om je werkjaar fris te beginnen! 

1. Het klinkt wat onwaarschijnlijk, maar probeer vast te houden aan je vakantiegewoontes. Vond je het bijvoorbeeld lekker om even te wandelen of zwom je regelmatig? Misschien genoot je op vakantie wel van Mexicaanse burrito’s of Griekse souvlaki. Houd vooral dit soort vakantiegewoontes in leven! Vooral wanneer je hoofd vol zit moet je je realiseren dat je iets moet doen waar je tijdens je mooie vakantie zo van genoot.
 

2. Goed plannen is natuurlijk belangrijk. Maarja, daar krijg je het niet ineens minder druk door. Het is vooral belangrijk om net even iets verder te plannen dan je gewend bent. Maak een goede inschatting van hoelang bepaalde dingen duren, baseer daar je planning op en laat het je omgeving weten. Vergeet vooral niet leuke activiteiten of relax momenten ook in te plannen. 
 

3. Heb je goede voornemens voor dit jaar? Dit keer gaan we ervoor zorgen dat deze ook echt gaan uitkomen. Er is maar één manier waarop je goede voornemens serieus gaat nemen. Jazeker, het gaat weer om plannen. Klinkt misschien saai, maar het is echt de oplossing. Zorg voor een vast patroon in je schema, waarin je tijd vrijmaakt om aan je voornemen te werken. Als je dit voor de komende tijd echt vastlegt in je schema, kan je er niet meer omheen!
 

4. Weet hoe je met stress om moet gaan. Zorg ervoor dat wanneer je gestrest raakt, je er bewust van bent waardoor dat precies komt. Als je de aanleiding weet, kan je voor de toekomst proberen deze te vermijden. Probeer stressvolle situaties ook te relativeren. Vaak maken we dingen groter dan ze eigenlijk zijn!
 

5. Vergeet niet in beweging te blijven! Het is namelijk bewezen dat beweging niet alleen lichamelijke voordelen heeft maar ook mentale. Zo komen door beweging de ‘gelukshormonen’ vrij. Deze mentale boost is natuurlijk super handig om je drukke leven actief te managen. 

 

Met Fit at home hoef je nooit meer veel tijd vrij te maken voor sportsessies. Doe je work-out gewoon thuis voor de buis en bespaar zo kostbare tijd voor jezelf of voor je werk. Op sport hoef je gelukkig niet meer te bezuinigen!

transparante ruimte