Sharing is caring

Wat voor vorm billen heb jij?

Goede billen, wie wil dat nu niet? Het liefst zo mooi en rond mogelijk. Waar veel vrouwen zich eerst zorgen maakte over de maat en vorm van hun borsten zijn goede billen nu toch ook echt de orde van de dag. Functioneel zijn billen natuurlijk ook essentieel; ze zorgen dat we kunnen staan en lekker zacht kunnen zitten. Maar daarnaast verteld jou booty je meer dat je nog niet wist… namelijk over hoe gezond je leeft!

Het vrouwelijk hormoon oestrogeen zorgt ervoor dat vrouwen meer vet opslaan rond hun heupen en bij hun billen. Bij mannen wordt die vetopslag juist onderdrukt door het mannelijk hormoon testosteron. Daarnaast is uit onderzoek gebleken, dat de plaats waar je vet opslaat meer vertelt over jouw gezondheid! Je lichaam is ontzettend slim, de reden dat je namelijk vet opslaat rond de heupen en billen is zodat het niet in de buurt komt van je bloedvaten, hart en lever. Zo wordt de kans op hartproblemen kleiner.

Omgekeerd hartvormig
Jij boft! Je hebt een stel ronde billen, maar met een extra ronding en flinke volume onderin je heup. Menig persoon is jaloers op jou bil-vorm. Dit omdat ze onderaan breder zijn maar versmallen rond de taille.

Deze vorm billen wijst op extra vet bovenin de dijen. Dit zal waarschijnlijk, naarmate je ouder wordt naar het midden zakken. De tip voor deze bil-vorm is om het overtollige vet binnen de perken te houden.

Vierkant
Bezit jij een paar vierkante billen? Je hebt deze bil-vorm als je heupbeen en de buitenkant van je dijbeen recht naar beneden loopt. Bij de vierkante bil zijn er twee mogelijkheden. Het kan dat je meer vet opslaat rond je zogenaamde ‘love handles’ of je hebt wat slappere bilspieren. Hierdoor lijken je billen vaak minder rond. Onze tip is veel biloefeningen doen met Alain!

V-vorm
Heb jij een V-vormig billenpaar? Als de lijn tussen je bekken en heupen naar binnen loopt, heb je V-vormige billen. Vooral oudere vrouwen of vrouwen met smalle heupen en brede schouders hebben vaak V-vorm billen. Zij hebben vaak een gebrek aan het vrouwelijk hormoon oestrogeen. Daardoor verplaatst het vet zich door de jaren heen naar andere delen van het lichaam. Als tip geven we je graag om het overtollige vet om te zetten naar spieren. Probeer eens een billen benen training met Alain!

Rond
You lucky bastard! Naast Kim Kardashian en Yolanthe Cabau ben jij ook een van de gelukkige met ronde billen! Het is een teken dat jij fit bent. Bij vrouwen met ronde billen wordt vet opgeslagen in de bovenste gedeelten van de bilspieren, waardoor ze goed rond zijn. De toptip is bilspier oefeningen blijven doen!