Vegan Snicker

Catgeorie icoon Recepten

Wat heb je nodig?
60 gram havermout (verpulver tot meel)
40 gram pure chocolade
1 schep vanille eiwitpoeder 
2 tl pindakaas
200 gram dadels
1 1/2 tl maca poeder
30 gram ongezouten pinda’s
scheutje ongezoete amandelmelk of water (50 ml)
snufje kaneel
snufje zout

Hoe maak je het?
1. Week de dadels 10 minuten lang in heet (niet kokend) water. Giet ze vervolgens af en mix ze met kaneel, pindakaas, snufje zout, maca poeder en eiwitpoeder tot een dikke pasta. Mix dan 1/4 van de pasta, een scheutje amandelmelk/water en havermout meel door elkaar tot er weer een dikke substantie ontstaat. De substantie moet stevig en kleverig zijn.

2. Bekleed een bakvorm met bakpapier en doe de havermout dadel massa erin. Dit wordt de onderkant van de Snicker! Mix het overige van de dikke substantie met 50ml heet water, zodat de het iets dunner wordt. Verdeel dit vervolgens over de gecreëerde onderkant van de Snickers. Gooi er nu een dun laagje pinda’s overheen en zorg dat deze plakken aan de dadels pasta.

3. Zet de Snickers voor 1 uur in de vriezer. Smelt na het uur de chocolade au bain-marie. Leg een bordje met bakpapier klaar. Snijd met een mes 6 tot 9 snickers uit de vorm. Verdeel de gesmolten chocolade over de snickers.

Voila! Smakelijk!

Tip: Neem een Snicker mee naar je werk als tussendoortje!