Toast met smashed avocado en gepocheerde eieren

Catgeorie icoon Recepten

Puur genieten! Uitgebreid ontbijten op de zondag of als lunch gerecht met daarnaast bijvoorbeeld een salade. Zeker als je vrij bent is het toch heerlijk om er beetje een feestje van te maken. Dit gerechtje gaat zeker je hart veroveren en ook die van anderen. Eitjes pocheren lijkt lastig maar met dit recept is het peanuts. Varieer met brood en doe er ook eens gerookte zalm tussen of hou het lekker simpel. 

Wat heb je nodig?
-1 Avocado
-2 Eieren
-2 dikke plakken volkoren brood
-Olijf olie
-Citroen sap
-Peper
-Zout
-Chili peper

Hoe maak je het?
-Rooster het brood in een grillpan of in een broodrooster.

-Breng een pan met water aan de kook.

-Prak de avocado fijn en breng op smaak met citroensap , chili peper en zout en zet apart.

-Doe 1 stuk huishoud folie in een klein kommetje of glas. Zorg dat de folie breed genoeg is, want je moet er straks wel een knoopje in kunnen maken. De folie moet helemaal over het kommetje heen kunnen hangen. Doe een klein beetje olie op de folie tegen het plakken. Breek nu een ei in het midden  van het kommetje, knoop nu alle uiteindes van de folie naar elkaar toe. Maak de knoop stevig vast, dit voorkomt dat het gaat lekken. Herhaal nu dezelfde stap met het andere eitje. Leg nu de eitjes voorzichtig in het kokende water en pocheer ze in 3 minuten.

-Verdeel de geprakte avocado over de toast, knip nu het zakje met het eitje open en leg je gepocheerde eitje op de getoaste broodjes. Snijd nu de eieren voorzichtig open en Voila! Breng eventueel nog op smaak met extra peper en een beetje zout.

Eetsmakelijk !

Liefs,
Megan en Rowan
De Keukenprinzusjes