Sharing is caring

Tips voor een duurzamer leven!

Biologisch vlees, groene beautyproducten en secondhand kleding. Wat doe jij om je steentje bij te dragen? Wij geven jou 7 tips om je te helpen met een meer duurzame levensstijl!

1. Ruim op.
We werken allemaal thuis, je sociale contacten staan on hold en je hebt vast wel wat vrije tijd over. Deze tijd kun je ideaal besteden om je huis eens grondig uit te kammen. En vergeet vooral je kledingkast niet! Breng de spullen die je niet gebruikt naar de kringloop en verkoop je kleren via een app. Zo verdien je er zelfs nog iets mee! 

2. Scheid afval.
Afval scheiden, het lijkt in het begin misschien veel moeite, maar het zit snel in je systeem. Als je afval scheid, kunnen bepaalde producten worden hergebruikt. Zo zijn er minder nieuwe grondstoffen nodig, dus hup naar de supermarkt voor een plastic-afval-zak en spaar je glas op voor de glasbak. 

3. Eet minder vlees.
Er liggen ontzettend veel vleesvervangers in de supermarkt, van vega hamburgers tot tofu. De vleesproductie is een ontzettende natuurvervuiler omdat het voor een enorme CO2 uitstoot zorgt. Je hoeft niet meteen helemaal vegetarisch te worden. Las af en toe gewoon een vegadag in. Ga voor wat vegatips naar het kopje ‘recepten’ op onze blog! 

4. Zet je elektronica uit als je het niet gebruikt.
Schakel je elektronische apparaten uit als je ze niet gebruikt. Denk aan je laptop, tv, wekker en speaker. Je doet het misschien niet bewust, maar het scheelt ontzettend veel stroom.

5. Verminder je watergebruik.
Heerlijk is dat hé? Je voor 20 minuten Beyoncé voelen onder een warme douche. Maar.. helaas… lang douchen is erg slecht voor het milieu. Je verspilt liters water met een te lange douchesessie. Dus timer aan, haar in de shampoo en weer die douche uit. Vergeet ook niet even de kraan uit te zetten tijdens het tandenpoetsen, alle kleine beetjes helpen tenslotte. 


6. Zet de verwarming een standje lager.
We snappen dat het lekker is om de verwarming tijdens deze druilerige herfstdagen eens flink aan te zetten. Maar probeer de verwarming eens een standje lager te zetten en trek gewoon een dikke trui aan met een paar dikke sokken of kruip samen met je partner gezellig onder een deken, ook nog eens gezellig!

7. Doe de verlichting uit.
Deze tip kennen we allemaal, maar we vergeten het allemaal toch ook nog regelmatig. Probeer echt iedere keer dat je een kamer verlaat, de lamp uit te zetten. En vraag jezelf overdag ook eens af of de lampen dan wel echt aan moeten staan. 

Natuurlijk willen we allemaal een zo klein mogelijke afdruk achterlaten voor de generaties na ons. We begrijpen heus dat dat niet altijd lukt, dus begin gewoon met deze makkelijke tips! Dan ben je al heel bewust bezig.