Sharing is caring

Sporten met je geliefde… Slim?

Samen sporten blijkt zo zijn voordelen te hebben. Maar is samen sporten met je geliefde partner ook wel zo voordelig? De invloed ervan op je relatie is best aanzienlijk. Aantrekkingskracht en passie blijken wel degelijk onder invloed wanneer je als stelletje samen een fysieke activiteit uitvoert. En nee, seks telt nu eventjes niet mee.

Waarom sporten met je geliefde?
Onderzoek wijst uit dat stelletjes die gezamenlijk hun work-outs doen, elkaar daarna aantrekkelijker vinden! Zien dat je partner zich in het zweet werkt schijnt de liefde dus doen oplaaien. Samen doelen stellen en die behalen zorgt er daarnaast ook voor dat je trots op elkaar kan zijn. 

Hoe pak je het aan?
Heb je naast je werk en hobby’s weinig tijd voor elkaar, dan is samen sporten ook een leuke manier om toch nog samen tijd door te kunnen brengen. Wel kan het sporten met je vriend(in) ook voor nieuwe uitdagingen zorgen. Meestal is er namelijk wel een verschil van niveau tussen twee geliefden. Het is dus wel van belang om oefeningen zo in te richten dat je ook daadwerkelijk ‘samen’ effectief kan trainen. Verzin bijvoorbeeld oefeningen waar je beide wat aan hebt, of die je in ieder geval uit kan voeren in het bijzijn van je partner. Samen goede oplossingen verzinnen bewijst dan maar weer dat jullie een passend stelletje zijn. 

Motiveer elkaar!
Naast dat je gezamenlijk traint ga je waarschijnlijk ook gezamenlijk op je voeding letten. Elkaar kunnen helpen, adviseren en motiveren, klinkt goed toch? De voordelen van het sporten met je geliefde zijn dus naast dat het een uitdaging kan zijn, zeker het proberen waard!