Sharing is caring

Snaaien

Snaaien, soms is het heerlijk, maar probeer het wel met mate te doen. In sommige gevallen is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn mensen die onmogelijk een paar uur niet kunnen eten, zonder trillerig of humeurig te worden. Dit zou kunnen komen doordat hun bloedsuikerspiegel niet stabiel is. De neiging om te gaan snacken is dan groot. Andere redenen zijn na intensief sporten, als je je alleen voelt, je verveeld of gewoonweg uit automatisme dat ‘bakje chips’ pakt. 
 

Maar hoe voorkom je snaaigedrag?

Poets je tanden! 
Het schijnt te helpen om na het eten gelijk je tanden te poetsen. Uitproberen maar!

Drink genoeg
Om te voorkomen dat je dorst verwart met honger is het verstandig om veel water te drinken. Onderzoek toont namelijk aan dat mensen die 7 of meer glazen water per dag drinken gemiddeld 200 calorieën minder binnenkrijgen op een dag dan mensen die weinig drinken op een dag. Dus zorg dat je ook altijd water bij de hand hebt tijdens een work-out.

Sneller eten na je work-out
Uit onderzoek blijkt dat hoe langer je wacht met je maaltijd na je work-out, des te meer honger je krijgt. Eet je binnen een kwartier tot half uur, dan krijg je gemiddeld minder calorieën binnen dan als je een uur of langer wacht. Het is dus verstandig een goede maaltijd kant en klaar te hebben voor na je training.


Doorbreek je vaste patroon
Het is soms ook een kwestie van wennen aan nieuwe smaken en je patroon doorbreken. Probeer een gezonder alternatief te vinden voor je vaste ritueel. Als je van dat bakje borrelnootjes bijvoorbeeld een bakje yoghurt maakt ben je toch al veel bewuster bezig en leer je jezelf aan dat dat ook een prima snack is

Lekkere verantwoorde snacks:
Af en toe lekker snacken moet dus uiteraard kunnen. Door een beetje te letten op de producten die je hiervoor gebruikt kun je dit toch blijven doen.

Deze snacks kunnen prima!

– Komkommer met beetje cottage cheese
– Augurkjes met een plakje ham
– Rijstwafels met hummus
– Een bakje yoghurt met fruit
– Handje pompoen- of zonnebloempitten
– Gesneden groente met een yoghurtdip met verse kruiden