Sharing is caring

SLAAPPROBLEMEN? WIN!

Ongehinderd een nachtje doorslapen, dat lijkt voor veel mensen vanzelfsprekend. Maar een op de vijf mensen heeft slaapproblemen, meldt het CBS naar aanleiding van een gezondheidsenquête. Slaapproblemen zijn ontzettend vervelend, een slechte nachtrust heeft onmiddellijk invloed op je welzijn. Het verschilt per persoon hoeveel slaap iemand nodig heeft. De meest voorkomende slaapproblemen zijn niet goed inslapen, niet goed doorslapen en vroeg wakker worden.

Oorzaak
Dit kan allerlei verschillende redenen hebben. Een onregelmatige leefstijl is een veelvoorkomende reden van slapeloosheid,  door het verstoren van je biologische klok breng je je lichaam in de war. Denk aan een jetlag of mensen die nachtdiensten werken. Ook alcohol en koffie zijn niet goed voor je slaapritme. Alcohol zorgt ervoor dat je snel in slaap valt, maar je slaapt er lichter en onrustiger door. Koffie stimuleert je zenuwstelsel en hartslag en is dus voor mensen met slaapproblemen ook geen goed idee. Daarnaast is voor veel mensen stress een herkenbare factor, je gaat dan in je bed liggen malen. Door de spanning maak je dan adrenaline aan en dat houdt je lichaam wakker. Zo zijn er nog talloze redenen voor slapeloosheid zoals slaapapneu en medicijngebruik.

Tips
Van slapeloosheid wil je natuurlijk zo snel mogelijk af. Daarvoor moet je als je in bed ligt zo min mogelijk met slaap bezig zijn. Als je in bed extreem bezig bent met in slaap vallen, krijg je stress en wordt er dus weer adrenaline aangemaakt. Probeer iets anders te kiezen om over na te denken: een leuke vakantie of wat je morgen gaat doen. Dan ontspant je lichaam. Ga daarnaast niet te vroeg naar bed en slaap niet te lang uit. Als je te vroeg naar bed gaat, ben je soms nog niet moe genoeg. Probeer als je een nacht veel uren wil slapen dus niet extreem vroeg naar bed te gaan. Dit heeft helemaal geen zin. Creëer dus een duidelijk ritme. Ook is het belangrijk al een paar uur voordat je gaat slapen elektronische apparaten te vermijden. Het blauwe licht maakt namelijk je hersenen wakker. Eet ook geen vetten en koolhydraten voor het slapen, dan is je maag bezig met het verwerken daarvan en kom je moeilijk in slaap.

Je zou ook een acupunctuur behandeling kunnen uitproberen. Met zo’n behandeling wordt je natuurlijke energiebalans herstelt. Zoals eerder benoemd kan slapeloosheid of insomnia te maken hebben met onrustige gedachten en gespannen spieren. Acupunctuur is een techniek, waarbij er met dunne naalden in je huid word geprikt. Je spieren worden tot rust gebracht en ook je gedachten worden in een andere richting gestuurd. Iedere vorm van insomnia heeft een andere aanpak. De acupunctuurpunten die geprikt worden, worden gekozen op basis van de soort slapeloosheid en hoe jouw lichaam daarop reageert. 

Iemand die veel ervaring heeft met slaapklachten is acupuncturist Mareille Jonker. In haar praktijk in Utrecht kun je tevens terecht voor pijnbestrijding, vrouwenklachten en huidproblemen. Slapeloosheid is een veel voorkomend probleem dat zich als onderdeel van vele andere klachten laat zien. 

We hebben goed nieuws voor jou! Wij mogen 3 opeenvolgende acupunctuurbehandelingen voor 1 persoon bij Mareille weggeven! Wat moet je daarvoor doen? Stuur ons een berichtje naar info@fitathome.nl waarom jij moet winnen en wie weet ben jij de gelukkige!

Foto: Finishing Touch Pictures