Simpel, smaakvol, pompoensoep!

Catgeorie icoon Recepten

Als de herfst zich aandient krijgen we spontaan trek in knusse gerechten! Hoe kom je nou beter in de sfeer dan met het maken van een overheerlijke kruidige pompoensoep? Een snel, simpel en vooral lekker recept voor 4 personen.

Wat heb je nodig?

–  liter water

– 450gr pompoenstukjes

– 400gr borlotti bonen

– 400 gr linzen

– 1 gele ui fijngesnipperd

– 3 teentjes knoflook

– 2 groente bouillonblokjes

– 2 el massala kruiden (of kerrie)

– optioneel: rode peper fijngesneden

Hoe maak je het?

Kook 1 liter water in een waterkoker. Verwarm een soeppan en fruit de ui en knoflook in een beetje olie. Doe na 2 minuten de massala (of kerrie) kruiden erbij en bak deze kort mee. Je kunt nu ook de rode peper toevoegen indien je het gerecht wat pittiger wilt maken. Doe de stukjes pompoen in de pan, samen met 1/4 van de borlotti bonen en linzen, en roer het geheel om. Doe de bouillonblokjes en het gekookte water in de pan. Breng het geheel aan de kook en laat het 5 minuten koken. Haal de pan van het vuur en pureer met een staafmixer het geheel tot een gebonden soep. Zet weer op het vuur en voeg de resterende borlotti bonen en linzen toe. Na 5 minuten is de soep klaar. Eet smakelijk!