Sharing is caring

Sexy ouder worden

Het losse vel onder je kin, de rimpels bij je decolleté, de kipfilets onder je bovenarmen die beginnen te zwaaiden als je je armen beweegt, je voelt je erdoor misschien af en toe wat minder sexy, maar is dat gevoel terecht? Absoluut niet! Ook als je ouder word ben je nog harstikke sexy, maar dat moet ook zo voelen en juist dat is af en toe lastig. Wij geven jou tips om je sexy te voelen!

Work-out
En nee, we zeggen dit niet omdat we een sportplatform zijn, het is écht zo! Dat lichaamsbeweging goed is voor je gezondheid is natuurlijk geen geheim maar daarnaast, helpt het ook om stress te verlichten én om je beter te voelen over jezelf. Regelmatig bewegen helpt bij het ontdoen van remmingen op seksueel gebied en zorgt ervoor dat het stofje endorfine vrij komt: een geluksstofje dat zorgt voor opwinding, liefde en orgasmes ;). En als je last hebt van een laag zelfbeeld is sporten ook een erg goed idee: uit een studie bleek dat regelmatig bewegen de ontevredenheid van het lichaam verminderd en zorgt voor een serieuze toename van zelfvertrouwen (ook yoga, wandelen etc. valt onder bewegen!).

Zelfvertrouwen
Je zelfvertrouwen groeit met de jaren, gebruik het! Volgens deskundigen worden de meeste mensen steeds zelfverzekerder naarmate ze ouder worden. En zelfverzekerdheid = mega sexy! Zorg dus dat je dit uitstraalt en zelf ook écht voelt. Het betekent jezelf volledig accepteren zoals je nu bent (met de rimpels!), en vanuit acceptatie te kiezen om goed voor jezelf te zorgen en te genieten van de wijsheid die je inmiddels verzamelde.

Lingerie
Voor de vrouwen: draag eens speciale lingerie op een doodnormale dag! Het is makkelijk om je meest mooie ondergoed uit je la te halen als je een spannende avond tegemoet gaat. Maar volgens onderzoek van een seksuoloog kan het dragen van speciale lingerie op een gewone dag je een positieve mentaal impuls geven, waardoor je je super sexy voelt.

Massage
Een van de meest belangrijke elementen van je seksualiteit is aanraking. Een massage helpt je innerlijke seksuele energie, op een aantal manieren te stimuleren. Het helpt je ten eerste om het feel-good hormoon oxytocine aan te maken, waardoor je een super boost krijgt. Ten tweede helpt een massage super tegen het verminderen van stress, en niets torpedeert sexy gevoelens meer dan stress. Dus kijk je partner eens lief aan en laat je even verwennen door een ontspannende massage!

Uit je comfort zone
Hiermee kun je alle kanten op. Je hoeft niet meteen super gekke dingen te doen om uit je comfort zone te treden. Iets anders bestellen dan normaal bij je favoriete to-go tentje, naar een nieuwe plek reizen, zolang je maar iets doet dat normaal niet in je routine zit. Ook door dit soort kleine dingen voel je je zelfverzekerder en onafhankelijk, wat ervoor zorgt dat je je sexy voelt. 🙂