Sharing is caring

Sapkuur

Het testpanel van Fit at Home heeft een 3 daagse detox van Frecious getest. Ze nemen je mee in de voorbereiding, de kuur en de opbouw na de kuur.  

Voorbereiding  

In de week vooraf moet je al in voorbereiding. Je start 7 dagen van te voren met het afbouwen van frisdrank, suiker, zout en alcohol. Ook bouw je het drinken van water op. 5 dagen van te voren stop je met koffie. Dit was een pittige. Vooral tijdens kantooruren, wanneer je geneigd bent om een kopje koffie te drinken met die ene collega. Gelukkig mag je nog wel Cichorei “koffie”.

Ook rood vlees, witmeelproducten en gezoete producten worden van het menu geschrapt. Dat is zeker goed te doen. Net zoals het eten van kleinere porties.  

3 dagen van te voren plan je minder eetmomenten, geen tussendoortjes. Geen zuivel, en gluten meer maar wel plantaardige eiwitten.  

1 dag voor de sapkuur mag je alleen nog maar groente of fruit in elke vorm. Deze dag voelde erg lekker want we hadden de hele dag geen honger. Je eet natuurlijk nog vast voedsel dus het is heerlijk om nog even te genieten van iets waar je nog op kan kauwen.  

“Plan de sapkuur goed zodat je een fijne voorbereiding en goede opbouw kan doen!”

De sapkuur 

Dag 1 

Als testpanel voelde ik mij meer dan klaar om aan de sapkuur te beginnen. Dus allemaal een ontbijt-sapje en een shot mee naar huis om aan de slag te gaan. De rest van de sapjes drinken wij samen op werk. Gedeelde smart is halve smart zullen we maar zeggen. Het ontbijtje gaat er goed in en het citroenshot zorgt ervoor dat je gelijk wakker bent. De rest van de dag neem ik de sapjes en de shots. Ik voel mij nog prima en ben benieuwd naar dag 2.  

Dag 2  

Tijdens het fietsen naar werk voel ik het al. Mijn lijf zit in een andere verbrandingsmodus. Maar ik voel mij nog steeds heerlijk en heb goed geslapen. De 2e dag was achteraf wel het zwaarst. Ik werd traag en had soms last van spierkrampjes en hofdpijn. Nog steeds gaan de sapjes er goed in, maar sommige smaken wel erg “gezond”. 

Dag 3 

Nadat dag 2 toch best pittig was, is dag 3 echt een feestje. Het aftellen kan beginnen. Bij het ontbijt denk ik nog ‘6 sapjes’ en zo kom ik de dag wel door. De sapjes smaken mij vandaag lekker en ik raak steeds meer gewend aan de smaak. Ook voel ik mij energiek en fit. Al ben ik blij als het laatste sapje erin zit.  

“De sapkuur is goed vol te houden en de sapjes smaken inderdaad gezond.”

Opbouwen 

Na de sapkuur kun je weer gaan opbouwen. Ook dit moet je zeker niet vergeten. De eerste dagen geen koffie, suiker of alcohol helpen om het effect van de sapkuur zo lang mogelijk vast te houden.  Bouw ook je inname van (rood) vlees en gluten langzaam op.

Conclusie

Het testpanel is enthousiast over de sapkuur! Je voelt je lichaam helemaal resetten en krijgt een enorme energieboost. Toegegeven: de ene sap er makkelijker in dan de ander. ‘Celery Slim’ is hier favoriet, net als het citroenshot. De Smashing Pumpkin Soup ging er wat moeilijker in. Wij zullen de ochtend-sapjes en shots in ieder geval regelmatig blijven drinken.

Wil jij ook ervaren wat de Detox Sapkuur met jouw lichaam doet? Bestel jouw box dan hier.