Risotto van Bloemkoolrijst

Catgeorie icoon Recepten

We love risotto. Smeuïge rijst in room en kaas… met paddenstoelen of met truffel. Of met verschillende soorten kaas en wijn. Jummy! Maar we weten ook allemaal dat we dat niet te vaak moeten eten, want too much carbs. Nu hebben we daar een goede oplossing voor: bloemkoolrijst. En eerlijk, de risotto rijst vervangen door bloemkoolrijst is aan te raden. Wij hebben een variant gemaakt met shiitake, kastanje champignons en kipfilet. Benieuwd hoe je dit moet maken? Lees dan hieronder mee!

Recept voor 2 personen
Wat heb je nodig?

  • 400 gr Bloemkoolrijst
  • 200 gr Kastanje Champignons, gesneden in dunne plakken
  • 100 gr Shiitake, gesneden in dunne plakken
  • 2 sjalotten, fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden of uitgeperst
  • 200 gr Kipfilet
  • Kookroom (Mag plantaardig)
  • Parmezaanse kaas
  • ½ Kippen bouillonblokje
  • Olijfolie
  • Knoflook peper
  • Zout

Benodigdheden

  • Hapjespan

Hoe maak je het?

  1. Snijd de kipfillet in reepjes. Verwarm de hapjes pan met een laagje olijfolie en bak de kip goudbruin.
  2. Voeg de fijngesneden sjalotten en knoflook toe bij de kip en bak het mee tot het gaar is op medium hoog vuur. Doe de champignons en shiitake erbij en bak tot het gaar is.
  3. Doe de bloemkoolrijst erbij en meng alles met elkaar. Doe er een grote scheut kookroom bij en strooi er 3 grote lepels geraspte parmezaanse kaas over heen. Blijf door roeren tot alles goed gemengd is. Laat het op laag vuur langzaam nagaren voor 5 minuten.
  4. Schep de risotto op een groot bord. Besprenkel het gerecht met nog extra parmezaan. En voila, bon appetit!

Liefs,
De Keukenprinzusjes