Sharing is caring

Reislust

Reizigers denken wel twee keer na alvorens een reis te boeken. Hoewel het reisseizoen voor de coronatijd normaliter eind maart, begin april al losbarst, merken de reisaanbieders dat consumenten nog terughoudend zijn met boeken. De coronakwestie bevordert de reislust niet. Met de caravan naar het Gardameer of met het vliegtuig naar Bali. Het zit er voorlopig niet in. De Rijksoverheid adviseert om niet meer naar het buitenland te gaan, tenzij het strikt noodzakelijk is. Vluchten gaan er nauwelijks meer en Duitsland en België proberen grensverkeer tegen te gaan.

Gelukkig is Nederland een prachtig land

Wat er wel en niet mag in de zomermaanden is nog onbekend, maar meer Nederlanders kiezen het zekere voor het onzekere en boeken een vakantie in eigen land. Huisjesverhuurders zien het aantal binnenlandse boekingen flink stijgen, vergeleken met vorig jaar.Vooral de provincies Gelderland, Zeeland, Overijssel, Noord-Holland en Limburg zijn populair. Drukke steden en plekken hebben nu niet de voorkeur.

De natuur in

Particuliere huisjes in ‘the middle of nowhere’ zijn erg populair. In de natuur is het makkelijker social distancen.

Vakantie in eigen land? Hou hier rekening mee

  • De horeca is tot in ieder geval 1 juni dicht. Wie in de meivakantie weg wil, moet dus zelf de mogelijkheid hebben om te koken of er moeten afhaal/bezorgopties in de buurt zijn. Hoe dat in de zomer is, is nog niet bekend.
  • Wie naar de camping gaat, moet eigen sanitaire voorzieningen hebben. De gemeenschappelijke toiletgebouwen zijn nog dicht. Het is nog niet bekend of dat in de zomer ook zo is.
  • Drukte is niet toegestaan in de anderhalvemetermaatschappij. De kans is groot dat in de zomermaanden stranden en andere recreatieplekken dichtgaan, als het te druk wordt.
  • Het is nog onduidelijk of attracties in de zomer weer open zijn. Als bijvoorbeeld pretparken en dierentuinen al open mogen, is de kans groot dat er maar een beperkt aantal mensen naar binnen mag.


Nederlandse ondernemers zijn gebaat bij het feit dat Nederlanders nog niet massal naar het buitenland mogen en willen.

Daar staat tegenover dat de Duitsers en Belgen het waarschijnlijk laten afweten dit jaar. Dat zou ruimte moeten bieden voor extra Nederlandse vakantiegangers. Al zullen er minder mensen tegelijk op een camping mogen staan in de anderhalvemeter economie.

Chinezen blijven massaal weg van binnenlandse attracties als Giethoorn. Ook de Keukenhof, die weer open is, houdt rekening met een bezoekersdip. Reden genoeg dus om lekker in eigen land op vakantie te gaan!


Wat zijn de mooiste plekken van Nederland?
We noemen hieronder dé 10 mooie plekjes en regio’s voor een ultieme Top-10 met leukste vakantie bestemmingen in Nederland:


De Waddeneilanden
De Friese Meren
Zuid-Limburg
Zeeland
De Veluwe
Drenthe
Den Haag en de Zuid-Hollandsche kust
Zaanstreek en de Noord-Hollandsche kust
De Achterhoek
Twente & de Sallandse Heuvelrug