Reginelle met asperges, tomaten, shiitake en kip

Catgeorie icoon Recepten

Reginelle met asperges, tomaten, shiitake en kip

Zin in een voedzaam gerecht voor na het sporten? Deze pasta zorgt er voor dat je koolhydraat inname wordt bijgevuld na jouw intensieve sportmoment en zit boordevol vitamines! Wil je voor een iets koolhydraat armere variant, kan je de reginelle vervangen door volkoren pasta of courgettini. Of probeer eens de kikkererwten pasta! Ook heel lekker!

Recept voor 2 personen

Ingrediënten
150 gr Reginelle pasta 
1 pak Groene Asperges
1 pak Tros tomaten of Honing tomaten
1 pak Shiitake
200 gr Kipfilet of Kippendijfilet
2 teentjes Knoflook
1 Grote Sjalot
Kookroom Light
Olijfolie
Parmezaanse Kaas
Peterselie
Peper 
Zout

Bereidingswijze
1. Zet een grote pan met water op en breng het aan de kook.

2. Was de asperges en snijd het steeltje af van de asperges en daarna in 2 helften. De tomaten mogen ook gewassen worden en daarna door de helft worden gesneden. De shiitake mogen in reepjes worden gesneden. De sjalot mag in fijne blokjes worden gesneden en de teentjes knoflook mag je uitpersen.

3. Doe de pasta in de pan met water. En kook volgens de gebruiksaanwijzing.

4. Snijd alle vet af van de kip en snijd de kip in reepjes.

5. Verwarm een grote pan/wok. Zodra de pan heet is, giet je een beetje olijfolie in de pan. Doe de kipreepjes in de pan en bak de kip tot het goudbruin is. Kruid de kip met peper en zout. Voeg hierna de sjalot en knoflook erbij en roer tot de sjalot glazig word.

6.Hierna mogen de asperges en shiitake erbij in de pan. Wij vinden het altijd wel lekker dat de asperges een bite blijven houden, dus het is belangrijk dat je ze niet te lang bakt. Doe er een grote scheut kookroom bij. En zet het vuur op midden hoog. Roer tot dat je ziet dat het een klein beetje gaat koken en voeg dan de tomaten toe. 

7.De pasta zal inmiddels wel klaar zijn. Giet het af en voeg deze toe bij de pasta saus. Schep de saus goed door de pasta zodat alle smaken om de pasta heen zit. 

8.Serveer de pasta op het bord en rasp de Parmezaanse kaas erover heen. Finish het gerecht met nog wat peper, zout en peterselie. 

Tijd om te eten! Buon Appetito!

Liefs,

Rowan en Megan 
De Keukenprinzusjes