Proteine wafels

Catgeorie icoon Recepten

Deze wafels zijn zo lekker en so fluffy! Deze low carb waffel recept zit vol met proteine en is mega makkelijk te maken!Ideaal voor na het sporten om zo weer de eiwitten aan te vullen. Of als lekker toetje, want waffels zijn ook heerlijk als toetje!

Wat heb je nodig?
2 scoops Whey Vanille Proteine poeder
50 gr Kokosmeel
10 gr Bakpoeder
50 ml Honing of Agave siroop
2 eieren
120 ml Amandelmelk
1 tl vanilla extract
Bakspray
Optioneel: Rood fruit, blauwe bessen
Optioneel: Poedersuiker
Benodigdheden
Wafelijzer
Mixer

Hoe maak je het?
1.Verwarm de waffelijzer op de hoogste stand. 

2.In een kom meng je de whey, kokosmeel, bakpoeder en honing/agave siroop.

3.Scheid de eieren van elkaar. Klop met de mixer op hoge snelheid het eiwit luchtig. Zodra het is stijfgeklopt zet je het aan de kant.

4.Meng het eigeel, amandelmelk en de vanilla extract door de droge mix. Zorg ervoor dat de ingredienten goed door elkaar zijn gemengd. De stijfgeklopte eiwit mag je er schep voor scherp door heen “vouwen”. Dat betekent dat je het er langzaam er door heen spatelt zonder dat je al het lucht kwijt raakt. Dit is echt belangrijk als je de wafels lekker fluffy wilt houden. 

5.Zodra het beslag klaar is, mag je de wafelijzer insprayen met de bakspray. Schep met een soeplepel het beslag op de hete ijzers. Let op: Doe ook niet te veel beslag op het ijzer, want dan loopt het hoogstwaarschijnlijk over!

6.Bak de wafels 3 tot 4 minuten op de hoogste stand. De meeste wafelijzers hebben een rood/groen knopje, en bij groen betekent het dat de wafels klaar zijn! 

7.Serveer de wafels lekker warm met vers fruit! 

Eetsmakelijk!

Liefs,
De Keukenprinzusjes