Pompoen zoete aardappel soep

Catgeorie icoon Recepten

Geniet van dit herfstige recept!

Wat heb je nodig?
1 kleine fles pompoen
2 medium zoete aardappels
250 gram wortels
3 groente bouillonblokjes (ik gebruik paddestoelen bouillon)
3 grote sjalotten
2 teentjes knoflook
1,5 l water
Bakje gemengde paddenstoelen
Olijf olie
Optioneel: Rode peper

Staafmixer
Soeppan
Koekenpan

Hoe maak je het?
1.     Schil de pompoen, zoete aardappels en wortels. Spoel de groenten af en snijd in kleine stukken.

2.     Breng water aan de kook met de bouillionblokjes en kook de groenten ongeveer in ongeveer 12 minuten op hoogvuur gaar.

3.     Snijd ondertussen de sjalotten in reepjes en de knoflook fijn. De paddenstoelen mogen grof gesneden worden.

4.     Doe een koekenpan op het vuur en zodra de pan heet is een laagje olijf olie en fruit de uien en knoflook. De helft van het mengsel mag je in een apart kommetje doen, want dat heb je nodig voor de soep.

5.     Voeg de grof gesneden paddenstoelen in de koekenpan en bak ze op hoog vuur tot ze een mooi kleurtje krijgen en gaar zijn. Doe de paddenstoelen in een apart schaaltje.

6.     De pompoen, zoete aardappels en wortels zijn inmiddels gaar en mag je afgieten maar zorg wel dat je al het vocht opvangt in een aparte kan. Hiermee kan je de soep mee verdunnen. De pompoen, zoete aardappels en wortel mag je met de staafmixer tot een glad mengsel pureren.

7.     Meng de ui en knoflook mengsel door de puree heen. Doe de pan weer op laag vuur en roer langzaam de 1/3 van het bouillonwater door de puree heen zodat het een soepachtige substantie krijgt. Mocht je de soep nog iets te dik vinden, kan je er steeds een beetje bij doen. Maar de soep moet wel dik blijven. Laat de soep nog even nakoken tot het serveren.

8.     Serveer de soep in een grote soepkom en schep het paddenstoelenmengsel op de soep.

Eetsmakelijk!
Liefs, ⁠
Rowan en Megan⁠
De Keukenprinzusjes