Pompoen havermout koekjes

Catgeorie icoon Recepten

3 Ingrediënten, laag in calorieën, vult snel, is erg lekker en is binnen 20 minuten klaar. Van dat soort recepten houden wij! En dit recept valt helemaal in de smaak bij ons, omdat er pompoen in zit en daar zijn wij deze herfst maanden verslaafd aan. En het voordeel is, uit een batch haal je wel minstens 10 koekjes! Dus je kan, als je ze niet allemaal tegelijkertijd opeet natuurlijk, 10 dagen lang een lekker koekje eten. Al geloven we niet dat de koekjes zolang redden, want bij ons zijn ze dan allang op. Dit koekje is namelijk heerlijk als tussendoortje of als pre sport snack! 

Wat heb je nodig?
250 gr Havermout, grof 
250 gr Pompoen puree (gekookt in water en na het afgieten gepureerd)
3 tl Honing of Agave Siroop
Oven
Bakblik
Bakpapier

Hoe maak je het?
1.Verwarm de oven op 180 graden.

2.Mix de havermout en pompoen puree in een kom tot het een dik mengsel is. Voeg eerst 2 theelepels met honing of agave en meng het door het mengsel heen. Mocht het nodig zijn, mag je nog een theelepel honing of agave erbij doen.

3.Pak met een lepel of je handen een beetje van het mengsel en vorm er een koekje van. Leg de koekjes op het bakpapier op de bakblik. De koekjes zetten tijdens het bakken niet uit, dus houd er rekening mee dat het kleine koekjes blijven.

4.Bak de koekjes 10 minuten in de oven.

5.Haal de koekjes uit de oven en laat ze een paar minuten afkoelen.

6.Enjoy!

Liefs,
Rowan en Megan
De Keukenprinzusjes