Polenta Pizza

Catgeorie icoon Recepten

Wij zijn fan van de 3 P’s. Patat, Pasta en Pizza. Maar we weten ook dat we dat te vaak eten dat het niet goed is voor onze lijn. Dus we zijn op zoek gegaan naar verschillende gezonde varianten hiervan. De zoete aardappelfriet valt erg in de smaak. Maar de bloemkoolpizza bodems vinden wij ook heerlijk! Vandaag hebben wij een pizza bodem van Polenta op het menu staan. De toppings hebben wij simpel gehouden, maar je kan het natuurlijk zo gek maken als je wilt! Benieuwd naar deze healthy pizza variant? Lees dan gauw hieronder!

Recept voor 1 pizza

Wat heb je nodig?
Voor de pizza:
60 gr Polenta
300 ml water
2 t Knoflook
Zout
Oregano
2 tl Olijfolie

Toppings:
Cherrytomaten
Spinazie
Peper
Italiaanse kruiden
Mozzarella
Tomatenpuree

Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

2. Breng een steelpannetje met het water aan de kook. Voeg een beetje zout toe. Als het water eenmaal aan het borrelen is, zet je het vuur op middelhoog.

3. Pers 2 teentjes knoflook uit met de knoflookpers of hak het fijn. Voeg de knoflook en de oregano toe. Doe de polenta in een aparte kom en voeg beetje bij beetje het gekookte water erbij. Hierdoor krijg je geen klonten in het pizzadeeg. Doe de polenta mix terug in de pan en roer het mengsel 2 à 3 minuten door op middelhoog vuur. De polenta moet goed dik worden.

4. Meng de olijfolie door het deeg heen. Pak een bakplaat of kleine ovenschaal en bedek het met bakpapier. Het deeg mag je nu op de bakplaat doen. Met een stukje vershoudfolie druk je het deeg plat/dun en vorm het tot een ronde pizza. Haal de folie eraf en pak de pizzabodem 15-20 minuten. 

5. Verdeel een klein laagje tomaten puree over de polenta pizza bodem. Verdeel de mozzarella over de pizza bodem en doe daarna al de andere toppings erover heen. Je kan hier uiteraard variëren in groenten. Als je nog plakjes kipfilet over hebt kan je die uiteraard ook versnipperen over de pizza. 

6. Doe de pizza nog 10 minuten in de oven. En je pizza is klaar! 

Eetsmakelijk!