Pindacurry met zoete aardappel

Catgeorie icoon Recepten

Wat heb je nodig?
3 teentjes knoflook, fijngesneden
1 cm gember, fijngesneden
1 ui, fijngesneden
1 zoete aardappel van ongeveer 250g, in blokjes gesneden
1 klein blikje mais of 1,5 cup bevroren tuinerwten
1 blik bonen (wat je voorkeur heeft)
1 blik tomatenblokjes van goede kwaliteit (geloof me, hier gaat je eten beter van smaken)
2 grote eetlepels pindakaas
1/2 groentebouillon blokje
1/2 tl chilipoeder
1 tl komijnzaadjes
olie, zout en peper
koriander als garnering
rijst om te serveren

Hoe maak je het?
Verhit wat olie in een wok of hapjespan en bak daarin de komijnzaadjes kort. Voeg de ui toe en fruit even tot deze glazig ziet. Voeg dan de gember en knoflook toe en bak kort mee, om de rauwe smaak te verwijderen.

Voeg de zoete aardappelblokjes en de chilipoeder toe en wok even kort mee. Voeg dan de tomatenblokjes toe en het bouillonblokje toe en de twee eetlepels pindakaas. Voeg ook nog een kopje water toe (ongeveer 250 ml). Roer goed, breng aan de kook en laat 15 minuten pruttelen met een deksel erop. In de tussentijd worden de zoete aardappels dan gaar.

Als je dit met rijst wil serveren, kun je in de tussentijd de rijst koken.

Voeg dan de bonen, (mais of erwten) toe en verwarm nog even door, tot de bonen warm zijn. Breng op smaak met zout en peper.

Serveer met rijst of met platbrood en garneer met de koriander. Geniet van deze heerlijke kleurrijke maaltijd!