Paas inspiratie nodig? Wortel taart!

Catgeorie icoon Recepten

Wat heb je nodig? ⁠
300 gram bloem⁠
250 gram bruine basterdsuiker⁠
4 eieren⁠
190 ml zonnebloemolie⁠
400 gram wortelen (geschild)⁠
85 gram gepelde walnoten⁠
Zakje bakpoeder⁠
8 gram kaneel (in poedervorm)⁠
Snuf zout⁠
180 gram roomboter (zacht)⁠
150 gram MonChou verse roomkaas⁠
200 gram poedersuiker⁠
Paar druppels vanille-extract⁠

Hoe maak je het?⁠
?⁠Verwarm de oven voor op 185ºC. ⁠Rasp de geschilde wortelen en hak de walnoten grof. Smeer de taartvorm in met wat boter.⁠
?⁠Klop de eieren los en meng ze met de suiker tot je een roming mengsel krijgt. Roer vervolgens de olie erdoorheen.⁠
Voeg dan ook de bloem, kaneel, zout en bakpoeder toe en meng goed door. Daarna voeg je de wortelen en walnoten toe. Meng nogmaals goed door.⁠
?⁠Doe het mengsel in de taartvorm en bak ca. 60 minuten lang tot de taart gaar is.⁠
Laat de taart afkoelen in de vorm. Zodra de cake hard genoeg is kan je de vorm eraf halen en de taart op een bord verder laten afkoelen. Meng de poedersuiker en boter.⁠
?⁠Roer vervolgens de vanille-extract druppels en de MonChou roomkaas erdoorheen tot je een romige massa krijgt.⁠ Als de taart volledig is afgekoeld smeer je met een spatel het romige glazuur over de cake. Enjoy! ⁠