Sharing is caring

Ontspan!

Er is geen twijfel over mogelijk dat het leven van tegenwoordig stressvol is. Tussen het werken, familie en sociale aangelegenheden door is het lastig om tijd voor jezelf vrij te maken. Maar toch is het belangrijk dit toch te doen. Af en toe relaxen houdt je gezond, zowel mentaal als fysiek. Maar veel mensen (vooral moeders!) weten niet goed hoe ze moeten relaxen… en die standaard lijstjes, die kennen we wel. Wat kan je doen om af en toe lekker te chillen?

Trakteer jezelf eens!
Fiets naar de markt om een mooie bos bloemen te kopen en neem meteen een vers brood mee. Een bezoekje aan de markt is een super manier om tijd voor jezelf te nemen. Op de fiets of te voet (even zonder muziek/podcast) ben je aan het bewegen én er gaat natuurlijk niets boven de frisse buitenlucht. Daarnaast is het natuurlijk niet verkeerd om de rest van de week een fleurige bos bloemen in je woonkamer te hebben staan!

Verzorgen
Iedereen fantaseert er wel eens over om altijd gelakte nagels te hebben, mooi verzorgd haar en een glowy skin. Treat yourself! Maak af en toe tijd om jezelf even te vertroetelen. Kies desnoods voor een vaste dag: iedere donderdag is het tijd voor een haar masker en voor een uitgebreide skin-care routine!

Meditatie
Uit onderzoek blijkt dat ademhalingsoefeningen een positieve invloed hebben op je mentale gezondheid. Het kan helpen tegen stress. Wij hebben een korte ademhalingsoefening die je gaat helpen met stress release. Het werkt als volgt: focus op een gebied in je lijf (bijv. je buik), haal diep adem, span de spieren aan en houdt je adem vast. Ontspan en laat je spieren weer los terwijl je uitademt. Ga vervolgens naar het volgende lichaamsdeel totdat je je hele lichaam hebt gehad. Wanneer je opzettelijk een spier spant en loslaat, verbreekt deze je normale patronen van fysieke (en, op een dieper niveau, emotionele) spanning. 🙂

Vliegtuigstand

Zet je telefoon af en toe op vliegtuigstand! Dit voorkomt ongelofelijk veel prikkels. De tijd die je bezig bent met appjes beantwoorden en scrollen op Instagram kun je namelijk ook heel goed voor andere dingen gebruiken: om te ontspannen!