Luchtige Kwark Bolletjes met blauwe bessen

Catgeorie icoon Recepten

Soms heb je van die recepten die zo makkelijk zijn dat je ze keer op keer blijft maken. Dit recept voor luchtige kwarkbolletjes is daar 1 van! De bolletjes zijn bijvoorbeeld heerlijk bij het ontbijt of brunch. Als je deze maakt weet ik zeker dat iedereen er gek op is. De bolletjes zijn  warm het allerlekkerst en ook nog eens laag in calorien en hoog in eiwitten. Strooi voor het serveren nog een klein beetje poedersuiker erop en smullen maar!

Recept voor 2 personen

Wat heb je nodig?
2 eieren
1 tl vanille extract
1 el olijfolie
250 gr magere vanille kwark
250 gr bloem
2 tl bakpoeder
snufje zout
75 gr blauwe bessen
rasp van 1/2 citroen


Hoe maak je het?
1.Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.

2.Klop als eerst de eieren los met het vanille extract tot het schuimig wordt. Klop daarna de olie en de vanille kwark erdoor.

3.Zeef de bloem het bakpoeder en het zout erboven en roer alles door elkaar met de blauwe bessen en de citroenrasp.

4.Maak met 2 lepels of een ijsboltang bolletjes van het beslag en verdeel de bolletjes over het bakpapier. Schuif het bakblik in de oven en bak de kwarkbolletjes 20 minuten totdat ze mooi goudbruin zijn.

5.Nu de bolletjes klaar zijn laat ze eerst even een klein beetje afkoelen voordat je aanvalt! Je kan de kwarkbolletjes het beste in een luchtdichte verpakking bewaren.

Extra Tip: Maak er wat meer dan kan je ze invriezen en dan heb je altijd een gezond tussendoortje. Je warmt ze makkelijk op in de oven.

Enjoy!

Liefs,
De Keukenprinzusjes