Sharing is caring

Lief zijn voor jezelf

Lief zijn voor anderen is voor veel mensen makkelijk. Maar lief zijn voor jezelf is daarentegen vaak nog een opgave. Een overvolle agenda, een druk sociaal leven en presteren op je werk. Het moet allemaal perfect. Leg je de lat vaak hoog voor jezelf? En ben je boos op jezelf als dingen niet lukken? Natuurlijk probeer je goed voor jezelf te zorgen, maar het heeft niet altijd prioriteit. En dat zou wel moeten. Want als je wat liever voor jezelf bent, merk je vanzelf dat de rest ook makkelijker wordt. Met deze tips wordt het lief zijn voor jezelf een stukje makkelijker.

1.Perfectionisme
Het is voor veel mensen lastig om dingen los te laten. Maar probeer hier af en toe eens mee te experimenteren. Reageer een keer niet meteen op appjes, maak een keer even niet schoon. En zeg soms nee als iemand je iets vraagt. Je zal ontdekken dat de wereld niet vergaat en je daardoor een stuk relaxter zal worden. 

2. Rustmomenten
Het is heel belangrijk om soms een moment voor jezelf te nemen. Dat kan erg lastig zijn als je ook 1000 andere dingen te doen hebt. Plan het rust moment in. Dat helpt om je er ook echt aan te houden. En doe tijdens je rustmoment ook echt even niks! 

3. Humor
Met humor kun je veel dingen oplossen. Heb je soms gedachtes als ‘het moet’? Spreek dit dan eens uit. Je realiseert het je dan beter als je je druk maakt om iets onbenulligs. Je maakt je soms zorgen, maar je hoeft die zorgen niet altijd serieus te nemen. Lachen is altijd het beste medicijn. 

4. Behandel jezelf zoals je een vriend(in) zou behandelen
Zoals al eerder gezegd, ben je vaak liever voor een ander dan voor jezelf. Wanneer een vriendin faalt denk je; wat vervelend, kan gebeuren, de volgende keer beter. Maar wanneer het jezelf overkomt, voel je je verschrikkelijk en vervelend. Behandel jezelf zoals je een vriend(in) ook zou behandelen en geef jezelf eens een peptalk! 

5. Sporten en voeding
Gezond eten en sporten is niet alleen goed voor je fysieke gezondheid maar ook voor je mentale gezondheid. Door de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen voel je je energieker en fitter. En na het sporten maakt je lichaam het stofje ‘endorfine’ aan, dat zorgt voor een gelukzalig gevoel. Geen tijd is geen excuus, met de 20 minuten work-out van Yalmard!