Karin Bloemen lacht de kilo’s weg

Catgeorie icoon Tips v/d sterren

Binnen een paar maanden tijd wist actrice, zangeres en cabaretière Karin Bloemen maar liefst 25 kilo kwijt te raken. “Ik was er zo klaar mee, dat dik zijn”. De zangeres ging na het krijgen van twee kunstknieën flink aan de lijn en zegt nu een ‘zeer gelukkig meisje’ te zijn. Hoe heeft zij haar doel bereikt?

Karin Bloemen wist door haar strenge dieet flink wat kilo’s kwijt te raken. Dit deed ze niet omdat ze zichzelf niet mooi vond, integendeel, ze vond zichzelf juist prachtig! Maar op medisch vlak hadden de overtollige kilo’s toch nadelen. Zo kreeg ze last van haar knieën, rug en nek. Hoogtijd dus om die kilo’s eraf te krijgen!

Om dit te bereiken stelt Karin realistische doelen. Nu er 25 kilo af is, is het doel om dit gewicht vast te houden, dat is voldoende. Ze hoeft volgens zichzelf immers geen nieuwe ‘Sylvie Meis’ te worden. Zolang haar gewicht haar medisch niet in de weg zit is ze tevreden. 

Vooral een goed dieet heeft de cabaretière geholpen met haar gewichtsverlies. Zo schrapte ze niet alleen suikers en koolhydraten volledig uit haar dieet, maar ook vlees, vis, zuivel en fruit werden vermeden. In plaats daarvan nam ze ‘zakjes met hoogwaardig voedsel op basis van proteïne’ tot zich. Met zo’n zakje bak je bijvoorbeeld pannenkoekjes. Dit combineerde ze dan met elke middag een salade en elke avond groenten bij het diner. Een hele omschakeling, maar deze blijkt bij Karin wel zeer effectief!