Sharing is caring

Je vrolijkheid vinden

Als je thuis komt na een dag hard werken steek je kaarsjes aan en op zaterdag haal je een bos bloemen op de markt. Zo is het binnen extra gezellig en dat maakt je vrolijk. Iedereen is anders, en zo wordt ook iedereen van andere dingen gelukkig. Waar de één vrolijk wordt van een tafeltje vol met reisherinneringen houdt de ander van een lege tafel zonder poespas. Ook al lijkt het dus alsof waar mensen vrolijk van worden, totaal anders is, er zijn ook overeenkomsten.

Waar wordt jij vrolijk van?
Het is belangrijk om een stil te staan bij de dingen waar jij vrolijk van wordt. Noteer daarom eens wat de vrolijkste voorwerpen in jouw huis zijn. Bijvoorbeeld kaarsen, op kleur gesorteerde boeken en de hoeveelheid kamerplanten in huis. Daarnaast is het goed je af te vragen van welke dagelijkse activiteiten je vrolijk wordt, denk in plaats van aan grootse dingen zoals vakanties aan wat kleinere dingen: bijvoorbeeld een wijntje drinken met een vriendin, of een boswandeling met je hond.

Waarom wordt je daar vrolijk van?
Je hebt bedacht waarvan je vrolijk wordt, probeer nu te bedenken wat de reden is dat je zo vrolijk van deze dingen wordt. Bijvoorbeeld kaarsen; omdat ze een warm en gezellig gevoel geven. Een drankje doen met een vriendin, omdat ik zo goed met haar kan praten.

Actie
Nu je weet waarvan je vrolijk wordt, kun je zorgen dat je regelmatig vrolijk bent. En als je merkt dat je even niet zo vrolijk bent, kun je ervoor zorgen dat je het weer wordt. Door bijvoorbeeld kaarsjes aan te steken, of door een wijntje te gaan doen met een vriendin. Daarnaast is het belangrijk om je te realiseren dat niemand alleen maar vrolijk is, ook al lijkt dat misschien soms wel zo. Van iemands glimlach kun je niet aflezen hoe iemand zich daadwerkelijk voelt. Accepteer dus dat je de ene keer even wat minder vrolijk voelt dan de andere keer want als we ons altijd alleen maar goed zouden voelen, zou vrolijkheid misschien wel minder euforisch gaan aanvoelen.