Sharing is caring

Hoe je je picknickmand lekker kan vullen

Het is zonnig buiten en daardoor is het perfect weer om heerlijk te gaan picknicken! Pak een mooie(en grote!) picknickmand en ga lekker naar het bos/strand/meer of park. Vul je mand met wat lekkere dingen. Wij hebben wat inspiratie voor je om de mand te vullen!

  1. Fruit
    Fruit is natuurlijk altijd een goed idee voor bij de picknick. Kies wat lekker zomerfruit uit zoals bijvoorbeeld: Watermeloen, ananas of aardbeien en maak bijvoorbeeld een lekkere fruitsalade.
  2. Broodjes
    Hiermee kan je natuurlijk ook alle kant op variëren. Kies bijvoorbeeld voor een croissant of een krentenbol of neem een stokbrood mee en beleg deze met lekkere zelfgemaakte hummus!
  3. Salades
    We houden natuurlijk van brood met smeerseltjes, maar een gezonde salade mag niet ontbreken op een picknick. Bijvoorbeeld een heerlijke gevulde couscoussalade met veel groenten en feta!
  4. Hartige snacks
    Hartige snacks zijn perfect voor als je de picknick wat later op de dag doet. Zo kan je bijvoorbeeld wraps maken en meenemen. Je kan er ook voor kiezen om een lekker kaasje in blokjes te snijden en gezellig in een bakje te doen.
  5. Dranken
    Rosé, bier en bubbels mogen natuurlijk niet ontbreken. Maak zelf lekker een cocktail of een mocktail. Iets fris is ook altijd goed. Kies dan bijvoorbeeld voor een homemade Ice tea!

Vergeet ook zeker niet om een kleedje mee te nemen en een fles zonnebrand. En als je een fles wijn meeneemt vergeet dan absoluut de kurkentrekker niet! Zoek een lekker plekje uit en geniet van je heerlijk gevulde picknickmand!