Hoe blijft Doutzen vitaal?

Catgeorie icoon Tips v/d sterren

Top model Doutzen Kroes staat te shinen op de meest beroemde catwalks ter wereld en schittert regelmatig op covers van bekende modemagazines. Hoe zorgt zij tussen het harde werken door ervoor dat ze zo fit blijft?

Het lijkt allemaal van een leien dakje te gaan, maar toch is het voor Doutzen Kroes ook niet makkelijk om altijd maar gezond te leven. Zo geeft ze toe dat ze tijdens haar leven in New York niet vies was van take-aways en zelfs regelmatig eten bestelde. Pas toen ze zwanger werd en weer naar Nederland verhuisde is ze gezonder gaan leven. Zo leerde ze zichzelf koken en kreeg ze hulp van haar zus, die voedingsdeskundige is.

Het model geeft toe haar figuur ook een beetje te danken te hebben aan haar genen. Dit neemt niet weg dat ze eigenlijk altijd al wel een gezonde levensstijl heeft gehad. Als kind fietste ze al veel, elke dag wel 25 kilometer naar school en weer terug. Daarnaast deed het van oorsprong Friese model veel aan schaatsen. Vandaag de dag beoefent Doutzen vooral ballet. Van boxen werd ze bijvoorbeeld te gespierd, ballet daarentegen maakt haar vooral slanker. Als ze vrouwen die gezonder willen gaan leven een tip moet geven, zegt ze ballet of yoga aan te raden. Hier word je gewoon mooi en slank van, zonder breder en gespierder te worden.

Als tip zegt Doutzen dat je het vooral niet te moeilijk voor jezelf moet maken en moet streven naar kleine veranderingen. Het is ook goed om te blijven letten op hoeveel suiker en koolhydraten je inneemt. Wel is het volgens Doutzen net zo belangrijk dat je nog steeds van eten kan blijven genieten. Zelf eet ze ook nog steeds af en toe patat, omdat ze denkt dat het nooit verstandig is om heel extreem te gaan doen. Op die manier maak je het te zwaar voor jezelf en zal je het nooit volhouden.