Hartige pompoenmuffins

Catgeorie icoon Recepten

Wat heb je nodig?
 250 g pompoenblokjes 
 2 teentjes knoflook 
 2 eieren
 50 ml (evt. plantaardige) melk 
 1 el olijfolie + extra om in te vetten 
 200 g volkorenmeel 
 1 tl baking soda 
 3 takjes rozemarijn, de naalden fijngehakt 
 Maza Hoemoes Pompoen 
Extra: staafmixer, bakblik voor 6 muffins

Hoe maak je het?
Verwarm de oven tot 180°C. Kook de pompoen in een pan water op hoog vuur gaar. Giet af en pureer met de staafmixer tot een gladde puree. Pers in een kom de knoflook en meng, met uitzondering van de Maza Hoemoes Pompoen, alle natte ingrediënten en de puree erdoor. 

Doe in een andere kom alle droge ingrediënten en de naaldjes van 2 takjes rozemarijn. Meng ‘nat’ en ‘droog’ tot een glad beslag. Vet de muffinvorm in met 1 el olie. Verdeel het beslag over de vorm en zet hem 20-25 min in de oven. Haal de muffins uit de oven en laat ze helemaal afkoelen. Bestrijk ze dan met een laagje Maza Hoemoes Pompoen en garneer met de overgebleven rozemarijn