Sharing is caring

Haarmasker voor drie haartypes

Haarmaskers uit de winkel bevatten vaak parabenen, sulfaten en soms ook alcohol. Deze ingrediënten zorgen ervoor dat je haarmasker langer goed blijft, maar zijn tegelijkertijd wel schadelijk voor je hoofdhuid. Een beter idee is het zelf maken van je eigen natuurlijke haarmasker! We delen een recept voor ieder haartype! Je maakt het heel gemakkelijk met de volgende ingredienten!

Futloos haar
Wat heb je nodig?
-3 eetl mayonaise 
-halve eetl olijfolie
-1 ei

Hoe maak je het?
Klop het ei los. Voeg de mayonaise en olijfolie toe. Meng dit samen tot er een egaal mengsel ontstaat. Verdeel het masker over je haar en wikkel vervolgens de aluminium om je hoofd. Zorg dat het masker een half uur kan intrekken. 

Beschadigd haar
Wat heb je nodig?
-2el kokosolie
-2tl honing

Hoe maak je het?
Verwarm de kokosolie zodat deze vloeibaar is. Meng vervolgens de olie met de honing. Laat even afkoelen zodat het niet te warm is om aan te brengen. Vervolgens laat je het masker minimaal een half uur intrekken.

Droog haar
Wat heb je nodig?
-1-2 (over)rijpe avocado’s
-1 el olijfolie

Hoe maak je het?
Prak de avocado met een vork. Voeg dan de olijfolie toe. Meng het goed door elkaar. Doe het mengsel in aluminiumfolie en wikkel het in je haar. Laat het masker een half uur intrekken en was het daarna goed uit.