Sharing is caring

Groente of toch niet?

Fruit is het eetbare en zaaddragende deel is van een plant dat ontstaan is uit het vruchtbeginsel. Groenten zijn alle andere eetbare delen van de plant, zoals bladeren en wortels, en bevatten géén zaad. De volgende 8 ‘groenten’ hebben zaden en zijn dus eigenlijk fruit:

1. Aubergines
Aubergines zitten boordevol vezels en zijn bijzonder caloriearm. Wegens hun zuiverende en vochtafdrijvende werking zou het diabetes bestrijden, goed zijn voor je hart en hersenen, kanker bestrijden en obesitas tegengaan

2. Komkommer
Komkommers bestaan voor circa 95% uit water. Maar de overige 5% maakt ze enorm de moeite waard om te eten. Wist je bijvoorbeeld dat komkommers je haargroei stimuleren en cellulite kunnen verminderen?

3. Olijven
De pit van een olijf geldt als zaad en dus zijn ook olijven vruchten. Olijven zijn rijk aan antioxidanten, houden je jong en zijn goed voor je hart.

4. Peulen
Peulen zijn laag in calorieën maar bevatten veel goede voedingsstoffen. Ze barsten bijvoorbeeld van de vitamine C, K en A en zijn rijk aan ijzer en vezels.

5. Avocado
Avocado’s bevatten veel vezels en eiwitten waardoor ze goed verzadigen, zitten vol goede vetten, reguleren je bloedsuikerspiegel, versterken je immuunsysteem en verlagen je (slechte) cholesterolgehalte.

6. Paprika
Paprika’s zitten vol met o.a. vitamine A en C en bevatten veel lycopeen. Ze versterken onder andere je immuunsysteem en werken ontstekingsremmend. Leuk weetje: rode paprika’s bevatten twee keer zoveel vitamine C als groene paprika’s.

7. Pompoen
Ze bevatten veel vezels maar weinig calorieën, waardoor je lang vol zit zonder ervan aan te komen. De vruchten zijn kankerbestrijdend, goed voor je ogen, bestrijden diabetes én zouden je immuunsysteem versterken.

8. Courgette
De courgette is net als de aubergine caloriearm en vezelrijk en is een goede bron van o.a. vitamine C.

Door deze fruitsoorten dus regelmatig op het menu te zetten naast een dosis “echte groente” ben je er zeker van dat je gezond bezig bent!