Gewokte tofu met bimi

Catgeorie icoon Recepten

Een keer geen vlees tijdens het avond eten, maar wel iets smaakvols? Dan is dit heerlijke vegetarische gerecht een goed idee! Tofu is een van de meest bekende vleesvervangers en als je het goed weet klaar te maken, heerlijk om te eten! Serveer er rijst bij en je hebt een voedzaam diner voor 2!

Recept voor 2 personen

Wat heb je nodig?  
1 Tofu
200 gr Bimi
1 blik Baby Mais
100 gr Shiitake
1 t knoflook, fijngehakt
Sesamolie
Knoflook peper
Oestersaus
Wokpan
Schilmesje

Hoe maak je het? 
1.Verhit de wokpan met een laagje sesamolie en bak de tofu max 2 minuten tot de blokjes goud en crispy zijn. Laat het uitlekken op keukenpapier en giet het overtollige olie af. Besprenkel de gebakken tofu met wat knoflookpeper.

2.Snijd het uiteinde van de bimi er af en schil een stukje van de stam af. Snijd de baby mais doormidden en de shiitake in reepjes.

3.Pak de wokpan weer erbij en verhit de pan op middelhoog vuur met een laagje sesamolie. Fruit de knoflook in de pan en voeg daarna de shiitake erbij. Na een minuut mag de bimi en de babymais erbij. En wok tot de groenten gaar zijn. Doe 2 scheuten met oestersaus erbij en 2 eetlepels water. Als laatste mag de gebakken tofu in de pan.

4.Serveer er rijst bij en je hebt een heerlijke gezonde, maar vooral voedzame meal!

Eetsmakelijk!

Liefs,
Rowan en Megan
De Keukenprinzusjes