Flu-Fighting Teas

Catgeorie icoon Recepten

Het is mega belangrijk om zo gezond en fit mogelijk te blijven in deze rare tijd. En helemaal nu we weer de koude wintermaanden ingaan, merken we dat we toch iets sneller koud vatten en ons minder snel lekker voelen. Daarom een aantal lekkere kruidencombinaties voor een heerlijke thee, welke voedend zijn en vol vitamines zitten! Want extra vitamines, die kunnen we nu zeker wel gebruiken!

-Gember, Sinaasappel
-Kaneel, Steranijs, Sinaasappelschil
-Citroengras (Sereh), Gember, en Citroen
-Appel, Kruidnagel, Kaneel, Steranijs, Honing

Werking kruiden
Gember
Werkt om de koorts te verlagen; Rustgevend op de maagwand; Activeert een goede spijsvertering; Cholesterol verlagend; Antibacteriële werking

Sinaasappel:
Hoog in vitamine C; Vermindert de kans op hart en vaatziekten, Herstelt snel wonden; Verlaag het cholesterolgehalte

Kaneel:
In de traditionele Chinese geneeskunde wordt kaneel al eeuwenlang voorgeschreven tegen ziektes als verkoudheid, pijnlijke menstruatie, winderigheid, misselijkheid, diarree en koude voeten(!). Van kaneel krijg je het lekker warm. Het is een algemeen medicijn wat de levensvitaliteit verhoogt.

Steranijs:
Steranijs is bijzonder rijk aan ijzer en mangaan. Steranijs staat sinds oudsher bekend om zijn verlichtende werking van ongemakken aan het spijsverteringsstelsel en om zijn behandeling van verkoudheden.

Citroengras(Sereh):
Goed voor de darm en maag; Bestrijd innerlijke rusteloosheid; Helpt tegen vermoeidheidmaagproblemendiarree, zwellingen, infecties van het maag-darmkanaalhoofdpijn en migraine.

Kruidnagel
Kruidnagel kan worden toegediend bij verschillende kwalen, zoals kiespijn, ontsteking van het mondslijmvlies, verlies van eetlust, opgeblazen gevoel, misselijkheid, spijsverteringsproblemen, winderigheid en slechte adem. Voor uitwendig gebruik is de kruidnagel geschikt om spierpijn, gewrichtspijn of rugpijn te behandelen.

Liefs,
Rowan en Megan⁠ 
De keukenprinzusjes