Detoxen? Daar doe ik niet aan!

Catgeorie icoon Tips v/d sterren

Froukje de Both: ”Detoxen? Nog nooit van mijn leven gedaan!” Het is belangrijker om gewoon een beetje op te letten en wees vooral niet te streng voor jezelf. Het is prima om een ‘low carb diet’ te volgen, maar sla niet door!

Do’s
elf kan Froukje de Both echt niet zonder rijst, aardappels en pasta. Wel zorgt ze ervoor dat ze er bewust mee omgaat en probeert zoveel mogelijk maat te houden. Brood als lunch moet volgens Froukje ook gewoon kunnen, maar dan kiest ze wel voor spelt brood. Speltbrood bevat misschien wel evenveel koolhydraten als gewoon brood, maar het eiwitgehalte is wel veel hoger. De combinatie van eiwitten en koolhydraten samen, zorgt ervoor dat de omzet van koolhydraten naar glucose langzamer gaat. Je bloedsuikerspiegel zal dan ook minder snel stijgen en dat zorgt er weer voor dat je minder trek krijgt in zoetigheid.

Dont’s
Tijdens het ontbijt mijdt Froukje de Both de koolhydraten wel zoveel mogelijk. Ze vindt het blijkbaar toch belangrijk dat niet elke maaltijd van de dag koolhydraten bevat. Haar ontbijt bestaat dan ook standaard uit granen, noten en fruit, die ze door de sojayoghurt doet. 
Van alleen een salade ’s middags wordt Froukje niet zo vrolijk. Als je geen fan bent van salades, eet als lunch dan ook gewoon geen salade! Daarnaast, wanneer je ’s avonds rijst of pasta eet, doe dan gewoon niet meer dan één schep. Op deze manier kom je al een heel eind, zonder constant je favoriete eten te moeten vermijden. 

Ook jij kunt natuurlijk gewoon blijven genieten van je favoriete gerechten. Doe dat vooral wel bewust! Probeer bijvoorbeeld eens één van onze voedingssupplementen uit de webshop.