Courgette Alle Herbe

Catgeorie icoon Recepten

Let’s come clean. En dan bedoelen we echt clean. Laten we eerlijk wezen, december is een maand wat echt in het teken staat van eten. Lekker, veel en vaak ook nog iets minder gezond eten. En dat is helemaal niet erg. Wij vinden dat je namelijk echt wel af en toe minder gezond kan eten. Zolang dat maar niet te veel is en wel in balans is met gezondere gerechten. Eerlijk is eerlijk, de balans waren we een klein beetje kwijt in december, MAAR we gaan vanaf deze maand dit weer lekker oppakken.  Tijd om het lichaam te resetten! Daarom hebben we een leuk recept, healthy en ook nog een vegan: Courgetti Alle Herbe met vegan Rul Gehackt! Een koolhydraatarm recept vol groenten, maar wel een recept dat zeker goed vult.  

Recept voor 2 personen 

Wat heb je nodig?
400 gram Courgetti (of een courgette en een spirelli) 
1 pak Vegan Rul Gehackt (200 gr) 1 kilo Tomaten  
Verse kruiden (zoals basilicum, rozemarijn, thijm, oregano) 
1 bol knoflook 
3 grote sjalotten 
Olijfolie 
Peper & Zout 
Optioneel: Klein blikje tomaten puree voor extra veel smaak.  
Groente Boullionblokje 

Benodigdheden 
Oven 
Staafmixer 
Bakblik of ovenschaal 
Een braadpan 

Hoe maak je het? 
1. Verwarm de oven op 200 graden. 

  1. Was alle tomaten en kruiden. Laat ze goed uitlekken op een groot stuk keukenrol of een theedoek.  
  1. Snijd de bol knoflook en sjalotten precies door de helft. 
  1. Snijd alle kruiden zo fijn mogelijk. Leg alle tomaten, knoflook en sjalotten op het bakblik of in de ovenschaal en besprenkel de tomaten met de verse kruiden en olijfolie. Maak het af met peper en zout. Doe de bakblik/ovenschaal in de oven en bak het in 30 minuten gaar. 
  1. Bak 5 minuten voor tijd de vegan rul gehakt in een laagje olijfolie in de hapjespan/braadpan. 
  1. Haal de bakblik/ovenschaal uit de oven en pers 1 helft van knoflook bol uit in de pan met rul gehackt. Bak het even met elkaar mee. Haal het gehackt even uit de pan en doe het in een apart schaaltje zodat je de braadpan kan gebruiken voor de tomaten saus. 
  1. Doe alle tomaten, sjalotten en de andere helft van de knoflook bol in de pan. Pak de staafmixer erbij en puree de tomaten tot een mooie saus. Zodra het fijn gemixt is, kan je eventueel ook nog het blikje tomaten puree erbij doen. Begin eerst met de helft, omdat het natuurlijk mega geconcentreerd is. Mis je toch nog wat smaak, gebruik dan nog een beetje groente boullionblok naar smaak! 
  1. Voeg de rul gehackt toe bij de tomatensaus en roer alles goed door. 
  1. De courgetti kan je rauw eten bij dit gerecht (eventueel 1 a 2 minuten blancheren). Serveer de courgetti op het bord met de tomatensaus erboven op! 
  1. Time to eat!! Enjoy! 

Liefs,
De Keukenprinzusjes