Cameron Diaz’s ‘relaxgeheim’

Catgeorie icoon Tips v/d sterren

De tip van de ster komt deze week van actrice, model, maar ook auteur, Cameron Diaz! In haar drukke bestaan heeft zij zo haar methodes gevonden om niet alleen fit te blijven, maar ook om rust te vinden. Zonder af en toe relaxen is zo’n druk bestaan natuurlijk niet mogelijk.

Als auteur van het boek ‘Body Book’ hoopt Cameron Diaz vrouwen te helpen om een zo goed mogelijk leven te leiden als het gaat om hun lichaam en geest. Het boek is gemaakt vanuit haar eigen ervaring samen met de kennis van verschillende gezondheidsexperts en bevat vooral veel oefeningen om je lichaam en geest in balans te krijgen. 

Naast rust benadrukt ze in haar boek dat beweging niet persé alleen sport hoeft te zijn. Je kan op allerlei momenten van de dag er voor zorgen dat je je lichaam net even extra aan het werk zet. Neem bijvoorbeeld de trap in plaats van de roltrap, doe rekoefeningen tijdens TV reclames of doe sit-ups terwijl je avondeten in de oven zit. Allemaal kleine moeites, maar bij consequente herhaling zeer effectief.

Een oefening waar je echt rustig van wordt noemt Cameron de ‘Mind-body connection exercise’. Deze heeft haarzelf in ieder geval veel gebracht. Bij deze oefening is het belangrijk om een moment te kiezen waarop je echt de tijd hebt om even te relaxen. Ga lekker liggen hoe je je op dat moment het prettigst voelt en concentreer je op je ademhaling. Neem een diepe hap lucht via je neus, blaas uit via de mond en ga daarna over op je natuurlijke ademhaling. 

Beweeg je lichaamsdelen om en om in andere posities. Hoe voelen deze posities aan? Op een gegeven moment zal je merken dat je lichaam zijn eigen bewegingen gaat bepalen. In combinatie met een natuurlijke ademhaling bepaald nu jouw lichaam zelf wat er gebeurt, je gedachten zijn dus lekker helemaal leeg. Probeer het eens en ervaar dit heerlijke moment van rust voor je brein!