Burrito bowl

Mexicaans eten is altijd goed. Deze keuken kent intense smaken en is ook nog eens gezond omdat er zoveel groentes gebruikt worden. Dit keer maken we een burrito bowl: een kom vol met de lekkerste ingrediënten! Pak je moment voor jezelf door te genieten van dit heerlijke recept.

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
800 gr kipdijfilet
2 el olijfolie
1 tl cajunkruiden
400 gr rijst
1,5 rode ui
4 teentjes knoflook
400 gr mais
400 gr zwarte bonen
2 avocado’s
3 tomaten
1 zak tortillachips

Voor de guacamole
2 avocado’s
1 tomaat
1 tl chilivlokken
Peper en zout
2 el citroensap
0,5 rode ui

Hoe maak je het?
Snijd de ui en knoflook fijn. Bak vervolgens 1,5 rode ui en 2 teentjes knoflook glazig in een koekenpan in 1 el olijfolie. Snijd ondertussen de kipfilet in kleine blokjes. Bak dit gaar, voeg de cajunkruiden toe en bak nog even mee. Kook ondertussen de rijst volgens de verpakking. Giet de bonen en mais af. Snijd de 4 avocado’s in stukjes. Snijd de 3 tomaten.

Voor de guacamole
Maak nu de guacamole. Prak de helft van de avocado’s fijn in een kom. Voeg het citroensap toe om het verkleuren van de avocado tegen te gaan. Voeg de halve rode ui en 1 teen knoflook in stukjes toe. Pak 1 tomaat in stukjes en verwijder het vocht en de pitjes. Voeg dit toe aan de avocado. Voeg de chilivlokken toe en breng op smaak met peper en zout.

Pak 4 kommen. Verdeel hierover de rijst, kip met ui en knoflook, bonen, mais, 2 tomaten en 2 avocado’s. Doe er een schep guacamole bij. Doe de chips in een aparte kom en serveer met de resterende guacamole om in te dippen en de 4 burrito bowls. Eet smakelijk!