Bloemkool Nuggets

Catgeorie icoon Recepten

Nuggets! Weer zo’n heerlijk snackie waar wij keukenprinzusjes niet genoeg van kunnen krijgen.  Maar wisten jullie dat je deze snack ook met groenten kan maken? Iets gezonder en verantwoorder. Bijvoorbeeld met bloemkool, en geloof ons deze zijn minstens zo lekker! 
Wil je de nuggets extra crispy frituur je nuggets dan kort in de olie en anders doe je ze gewoon lekker in de oven. Dit is perfect voor op de borrelplank of als bijgerechtje tijdens een diner. Ook je Vega vrienden maak je hier erg blij mee! 

Recept voor 2 personen 

Wat  heb je nodig?
· 350 gr bloemkool 
· 2 eieren 
· 100 gr geraspte belegen kaas 
. 2 handjes panko (= broodkruim) 
. 1 teen knoflook 
. Handje peterselie 
. Handje bieslook 
. Peper en Zout 

Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht). 
2. Was en snijd de bloemkool in grove stukjes . Laat  even goed uitlekken. 
3. Maal de bloemkool fijn in een keukenmachine. Mocht je geen keukenmachine hebben dan kan je de bloemkool ook fijn snijden. 
4. Hak de groene kruiden en knoflook fijn en voeg dit bij de bloemkool.  
5. Voeg de geraspte kaas, de eieren en 2 handjes panko toe en meng het goed door elkaar. Breng alles op smaak met peper en zout. Het bloemkool mengsel moet plakkerig aanvoelen.  Als het te nat is voeg dan wat extra panko toe. 
6. Vorm met vochtige handen kleine koekjes van de bloemkool. Knijp de koekjes iets uit en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.  
7.Bak de bloemkool nuggets in 10 minuten af in de oven. Draai ze voorzichtig om en bak de nuggets nogmaals 5 minuten, totdat ze goudbruin zijn. 
8. Serveer je nuggets met Ketchup of Chili saus 

Eetsmakelijk ! 

Liefs,
De keukenprinzusjes