Sharing is caring

Aziatische zomerbowl

Wat gaan we vanavond eten? Het moet snel zijn want na je werk of studie wil je het liefst niet langer dan een half uurtje in de keuken staan. En dan moet het natuurlijk ook nog eens erg lekker zijn en gezond! Vooral op warme zomerse dagen heb je behoefte aan iets fris en licht! Deze frisse salade zit boordevol groenten, is lekker crunchy en heeft een Aziatisch tintje. Deze salade is ook heel erg geschikt om als lunch mee te nemen naar je werk. Tip: Verpak dan wel alles apart. Zo voorkom je dat het te vochtig word en op deze manier blijft alles nog lekker fris en knapperig. Even mengen, dressing erbij en smullen maar!


Dit recept staat binnen no time op tafel en is echt een smaak en kleur explosie op je bord. Met dit recept kan je lekker veel variëren. Vervang bijvoorbeeld eens de garnalen door kip of tofu. Laat je trouwens niet afschrikken door de vele ingrediënten! Heb je nog restjes groenten over, gebruik ze voor de volgende dag in een wok gerecht of in een omeletje. Dit is bovendien heel slim, want je verspilt zo niets en je hebt gelijk al inspiratie voor wat je de volgende keer kan eten. 

Recept voor 2 personen

Wat heb je nodig?
½ pakje Rijst Noodles
1 zakje Julienne wortels
Radijs, in dunne plakjes gesneden
Komkommer, in plakjes gesneden
Mini Paksoi, in reepjes gesneden
Bosui, in ringetjes gesneden
1 bakje Edamame Boontjes
1 Rode peper 
1 bakje Knoflook Gamba’s
Sesamolie


Dressing:
Soja saus
Sesam olie
Chilivlokken
1 teentje Knoflook
1 tl Gember poeder
Honing
Een halve limoen


Topping:
Sesamzaadjes
Ongezouten cashewnoten
Verse Munt of Koriander

Hoe maak je het?
1.Begin eerst met het maken van de dressing. Snijd de knoflook en rode peper fijn. Meng in een kommetje een flinke scheut soya saus, een scheut sesam olie, het sap van de uitgeknepen limoen, een scheut honing, 1el chili vlokken en 1 tl gember poeder door elkaar. 
2. Voeg de fijngesneden knoflook en rode peper toe en meng dit allemaal goed door elkaar.
3. Kook de noodles beet gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de noodles uitlekken in een vergiet en zet het apart. 
4. Bak nu de knoflook gamba’s in 1el sesam olie in 3 min gaar. 
5. Mix nu de gamba’s, de noodles en groenten in een grote kom. Giet de dressing erover en meng de salade nog een keer goed door elkaar. Top af met de knoflook gamba’s, verse kruiden, beetje sesamzaadjes en wat cashew noten. 

Eet smakelijk!