3x Havermout ontbijtjes

Catgeorie icoon Recepten

Nu menigeen thuis aan het werk is, is er wellicht ’s ochtends ook wat meer tijd voor het ontbijt. In tegenstelling tot de deur uit rennen met een boterham in de hand, kun je ook eens één van deze gezonde, lekkere, verwarmende ontbijtjes proberen. Een super goede start voor de dag!

1. Appeltaartje in de ochtend, anyone?
Opstaan met de geur van vers gebakken appeltaart. Wie wilt dat nou niet? Heb jij even geluk, want bij het maken van dit ontbijtje loopt het water in je mond!

Wat heb je nodig? 
1 appel geraspt – 30gr havermoutvlokken – 150ml melk naar keuze – 1 tl kaneel – 1 a 2 tl honing

Doe alle ingrediënten in een steelpan en verwarm het geheel al roerend zo’n 5 minuten, totdat de pap wat ingedikt is. Giet over in een kom en maak het geheel eventueel af met wat plakjes appel en pecan noten. 

Twist: maak het kruidiger met een snufje nootmuskaat

2. Comfort food

Toegegeven, dit ontbijt kun ook de avond ervoor al maken en ‘s ochtends 30 seconde in de magnetron opwarmen, want anders sta je toch een tijdje in de keuken en dat is nou ook weer niet de bedoeling.

Wat heb je nodig?
180gram havermoutvlokken – 2 geprakte bananen – 4 el honing – 2tl bakpoeder – ½ tl gemberpoeder – ½ tl kaneel – 1 tl vanille extract – 500 ml melk – 200 gr blauwe bessen

Meng de havermout, banaan, gember en kaneel. Voeg de melk, vanille en honing toe en meng dit er goed doorheen. Roer als laatste de blauwe bessen door het mengsel. Giet dit in een ingevette bakvorm en bak het 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. 

Tip: lekker met een beetje yoghurt, verse aardbeien en wat honing erover. 

3. Pannenkoekjes

Guilt-free ontbijten met pannenkoekjes. Klinkt onmogelijk? Dacht het niet! Met deze heerlijke pannenkoekjes zit jij de hele ochtend vol energie. 

Wat heb je nodig?
120 ml melk – 350gr havermoutvlokken – 2 eieren – 1 eiwit – 1 banaan – 2 el honing – 2 tl bakpoeder – 1 tl vanille extract (optioneel)
Topping suggesties: blauwe bessen, banaan, aardbei, amandelen

Meng alle ingredienten in een blender tot een glad mengsel. Verwarm een koekenpan op medium vuur en doe hier kleine lepels beslag in voor kleine pannenkoekjes. Keer de pannenkoekjes om na 2-3 minuten en bak nog 1-2 minuten. Doe de toppings naar keuze op je pannenkoekjes.