3-gangen-menu voor zwangere vrouwen

Vooraf – Brie bladerdeeghapjes

Ingrediënten

  • 1 brie LET OP: wel van de supermarkt waarop staat MELK i.v.m. gepasteuriseerde melk.
  • pakje bladerdeeg
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 ei 
  • (abrikozen)jam 

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Snijd de plakjes bladerdeeg in 4 vierkanten
  3. Prik met een vork een paar gaatjes in de bodem van het bladerdeeg
  4. Snijd de brie in stukjes en leg deze in het midden op de stukjes bladerdeeg
  5. Bestrijk de randjes met een geklopt ei zodat het mooi glimt. 
  6. Bestrooi met wat gedroogde tijm 
  7. Bak ±15 min in de oven totdat het bladerdeeg krokant en gaar is. 
  8. Laat even afkoelen en schep een klein beetje jam op de bladerdeeghapjes.

Hoofgerecht – Kipfilet met ovenaardappelen en salade van gegrilde groenten

Ingrediënten

  • ½ kg roodschillige aardappelen
  • 10 g verse Italiaanse kruidenmix
  • 3 el milde olijfolie
  • 2 stukken kipfilet
  • 1 courgette
  • Aubergine
  • Gegrilde paprika
  • 1 tl rodewijnazijn
  • 100 g snoeptomaatjes
  • Peper & zout naar smaak
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl basilicum
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uipoeder

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Maak de aardappelen schoon en snijd in parten. Haal de blaadjes van de kruiden en snijd ze fijn, maar houdt ze apart. Meng met 2/6 van de olie alle kruiden behalve de oregano door de aardappelpartjes en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi eventueel met zout en bak 25 min. in het midden van de oven.
  2. Verhit na 15 min. oventijd 1/6 van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bestrooi de kipfilet met de kruiden en bak per kant goed gaar. Regelmatig keren. 
  3. Schaaf ondertussen de courgettes in lange linten en snijd de aubergine in dunne plakken. Snijd de blaadjes van de oregano fijn en meng ze met 1/6 van de olie en de azijn.
  4. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de courgettelinten en aubergine 4 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Halveer de tomaatjes.
  5. Verdeel de courgettelinten en aubergine over een platte schaal, leg de tomaten en gegrilde paprika erop en besprenkel met de oreganodressing. Serveer met de geroosterde aardappeltjes en kip.

Dessert – Frambozen cheesecake ‘cocktail’

Ingrediënten

  • 125 g slagroom
  • 50 g bastognekoeken
  • 50 g MonChou
  • 40 g frambozen ((vers))
  • ½ zakje vanillesuiker
  • Een flinke eetlepel witte basterdsuiker
  • 1 theelepel citroensap

Zo maak je het

  1. Verkruimel de bastognekoeken en verdeel ze over de bodem van 2 martiniglazen.
  2. Klop de slagroom stijf en mix het zakje vanillesuiker erdoor.
  3. Klop de MonChou luchtig en mix hier de witte basterdsuiker en citroensap door.
  4. Schep de slagroom door het MonChou mengsel en meng tot een luchtig geheel.
  5. Prak de frambozen met een vork fijn en doe dit ook door het mengsel.
  6. Schep het mengsel op de bastognebodem in de 2 glaasjes en zet de glaasjes 2 uur in de koelkast om op de stijven. Serveer met een paar verse frambozen.